Начало / Информационни центрове Европа Директно / Смолян

  • a+
  • a
  • a-
 

„Подаваме ръка за по-добро бъдеще” при СОУ „Христо Ботев”- град Девин

8 май 2012

„Подаваме ръка за по-добро бъдеще” при СОУ „Христо Ботев”- град Девин

Дейни участници в мини- проекта, посветен на 5- годишнината от влизането на България в ЕС, бяха учениците от VIIа клас на СОУ „Христо Ботев” Девин. Всички бяха много активни и работиха с голямо желание.Те проявиха трудолюбие, дисциплина и колегиалност. Ученици от цялото училище пък взеха участие както индивидуално, така и групово. Формите на участие бяха разнообразни: мултимедиен проект, викторина,табла, рисунки, литературни произведения и еко- акции в две възрастови групи: V-VIII клас и IX-XII клас.
Изключителна помощ за организирането и изпълнението на някои от дейностите учениците бяха подпомогнати от г-жа Красимира Георгиева- директор на СОУ „Христо Ботев”- град Девин, както и от учителите г-жа Затие Велиева , г-жа Цонка Мерджанова, г-жа Елица Юрукова и г-жа Роза Кафеджиева.
Кулминация на дейностите бе тържеството „Пет години -9 май празник на нашето бъдеще”, което се проведе на 8. 05. 2012г. от 12:30 ч. в актовата зала. Гости бяха родителския актив на VIIа клас.
На сцената с неповторимо актьорско майсторство се представиха както водещите на тържеството, така и участниците във викторината, рецитаторите, музикалните изпълнители и авторите на мултимедийния проект. Тържеството се превърна в истинска феерия от багри, звуци и забавление. Проведените конкурси стимулираха стремежа на участниците да се представят достойно и пълно да разкрият творческите си заложби. Награждаването беше изключително тържествено на 9. 05. 2012 г. от 12:30ч. в учителската стая в деня на ученическото самоуправление.
Проектът се изпълни по процедура ЕД2012-03, покана: „Пет години граждани на ЕС”, обявена от Европа директно Смолян към СНЦ „Нови хоризонти”. Европа Директно Смолян осигури награди и сертификати за участниците.

Още снимки може да разгледате тук.


Източник на информация: Европа Директно Смолян