Начало / Информационни центрове Европа Директно / Смолян

  • a+
  • a
  • a-
 

Приказка без край

9 май 2012

Приказка без край

По повод 9 май ученици и учители от ОУ Стою Шишков, с. Търън обединиха усилия и създадоха прекрасна „Приказка за Европа” с образователно съдържание за деца от детските градини и долен курс на тема „Възникване и развитие на Европейския съюз”.
Приказката стана основа на иновативен тип театър, чиито декори бяха мултимедийна презентация. Артистите, които пресъздадоха възникването и разширяването на ЕС и процесите, протичащи в него, бяха ученици от училището и рисувани кукли.
Така, с модерни технологии, изобразително изкуство и театрално майсторство беше представена приказката за Европа, като специално внимание се отдели на петгодишнината от приемането на България в ЕС. Всички, които се запознаха с приказката, са на мнение, че това е едно чудесно образователно помагало за малки деца и може успешно да въвежда в историята на ЕС.

На театралната постановка присъстваха 60 човека – участници и зрители.
Книжката с приказката ще бъде издадена с подходящи илюстрации по-късно през годината и ще бъде разпространена сред други ЕД центрове за ползването й при работа с деца до 10 години.

Източник на информация: Европа Директно Смолян