Начало / Информационни центрове Европа Директно / Смолян

  • a+
  • a
  • a-
 

Фестивал на езиците

9 май 2012

Фестивал на езиците

Честването на Деня на Европа 9 май и петата годишнина от влизането на България в ЕС учениците от Гимназията за преподаване на чужди езици „Иван Вазов” в Смолян отбелязаха с провеждането на традиционния фестивал на чуждите езици.

Събитието стана в препълнената голяма зала на Родопския драматичен театър. Участваха 13 театрални миниатюри, подготвени от учениците на езици, които се изучават в гимназията – английски, немски, руски и испански. Специално назначено жури оцени качествата на постановките от гледна точка на постановка, изпълнение, езикови умения.
Постановката „Орфей и Евридика” на 10 „в” клас спечели първо място с определението на журито, че са показали много добри танцувални умения,
освен отличното владеене на английски език. Второ място заслужено бе дадено на 10 „б” клас за постановката „Женско царство” за отличната игра и свободното ползване на английски, немски и руски, както и за таланти в пеенето. Трето място завоюваха 9 „в” клас с представената на немски сценка „Изгубени в парка”, а наградата за дебют заслужено отиде при 8 „г” клас за постановката „Втората световна война”. Отличените получиха предметни награди и торти.
Над 60 ученици участваха в представленията. Събитието, което продължи повече от 4 часа беше гледано от многобройна публика ученици и родители – около 800 души.

Още снимки може да разгледате тук.

Организатори:
ГПЧЕ «Иван Вазов» Смолян
Европа Директно Смолян
Настоятелство при ГПЧЕ «Иван Вазов» Смолян


Източник на информация: Европа Директно Смолян