Начало / Информационни центрове Европа Директно / Смолян

  • a+
  • a
  • a-
 

Новото ни европейско семейство

8 май 2012

Новото ни европейско семейство

На 08.05.2012 в актовата зала на ПГТТ „Христо Ботев” Смолян се проведе заключителното събитие по проекта на гимназията „Новото ни европейско семейство” - изложба на готовите творби. Проектът се изпълнява по процедура ЕД2012-03, покана: „Пет години граждани на ЕС”, обявена от Европа директно Смолян към СНЦ „Нови хоризонти”. 
Основните дейности по проекта включваха :Литературен конкурсна тема „Европа - моя мечта, мой дом!”, Изработване на картички на тема „Петгодишният юбилей от влизането на България в Европейския съюз” и Изработване на мултимедиен продукт „Разширяване на Европейския съюз” или „Европа 2020 – чрез добро образование към перспективи в развитието и реализацията на младите хора, до просперитет”. Дейностите предизвикаха интереса на учениците и в резултат бяха изработени 6 презентации, 19 картички, написани 10 есета и 2 стихотворения.
На събитието всички участници с творба получиха сертификат от Европа директно Смолян за участието си в проекта, а учениците, сътворили трите най- добри есета, картички и презентации получиха и предметни награди от центъра.
Участниците в проекта са 60 ученици включени в различните му дейности.

Още снимки може да разгледате тук.

Източник на информация: Европа Директно Смолян