Мрежа на вропейските информационни центрове в България

Семинар за журналисти 18-19 май 2012

18 май 2012

Семинар за журналисти 18-19 май 2012

изпълнение на годишната си работна програма на 18 и 19 май 2012 в гр. Златоград Европа директно Смолян организира семинар за журналистите от региона. Това е ежегодно обучение, което центърът провежда с цел повишаване на знанията им по европейските приоритети за съответната година и по-специално за новостите в развитието на Европа според стратегията Европа 2020.
На 18 май участниците в семинара се срещнаха със зам. кмета госпожа Елмира Угорлиева, която направи презентации за опита на община Златоград в изпълнението на европейски проекти и визията за бъдещото развитие на общината.
След обед участниците в семинара присъстваха на лекции на тема „Справяне на ЕС с финансовата и икономическа криза „ и „Бъдещето на ЕС в контекста на проблемите с Гърция и другите страни от PIGS” с лектор преподавателят в Нов Български Университет Иван Начев. След лекциите последваха оживени дискусии.
На 19 май групата журналисти отпътува гр. Ксанти, Гърция , където посети и разгледа пенсионерски клуб и се срещна с ръководството на клуба. Срещата се проведе по повод Европейската година за активен живот на възрастните хора.2012. На срещата домакините представиха дейностите на клуба и услугите, на които членовете на клуба имат право. На раздяла домакини и гости си размениха символични подаръци, обмениха контактни данни и си обещаха и в бъдеще да продължат контактите и по възможност да работят заедно.
Освен за работата, организаторите на семинара се бяха погрижили и за културната програма на участниците. На 18 май жалещите имаха възможност да посетят Етнографския комплекс в Златоград, а на 19 май, на път за град Ксанти, да видят минералните извори до границата с България и барелефа на бог Тангра на една труднодостъпна скала, недалече от минералните извори.

Още снимки може да разгледате тук.

Източник на информация: Европа Директно Смолян