Мрежа на вропейските информационни центрове в България

Влак на мечтите

16 май 2012

Влак на мечтите

На 16.05.2012 в офиса на Европа Директно Смолян се проведе заключителната дейност по проекта „Влак на мечтите“ на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ гр Смолян. Проектът се изпълнява по процедура ЕД2012-03, покана: „Пет години граждани на ЕС”, обявена от Европа директно Смолян към СНЦ „Нови хоризонти”.
На събитието бяха показани най-добре подготвените презентации, като на представянето присъстваха и родители и близки на учениците, взели участие в екипната работа. Презентациите, които бяха показани опиваха „Мечтаното пътуване на баба и дядо, мама и татко и аз”, като всяка представяше една от страните на ЕС, нейните традиции и особености, културни и исторически забележителности и други факти за нея, провокирали интереса на групата.

Всички презентации бяха много интересни и добре представени и затова всички участници получиха книжки и други предметни награди от екипа на Европа директно Смолян.
Участниците в проекта бяха 25 ученици, 25 родители и 6 учители, включени във всички предвидени дейности в проекта. Резултатите от проекта бяха представени и пред 170 ученика в часа на класа по повод Деня на Европа.
Още снимки може да разгледате тук.

Източник на информация: Европа Директно Смолян