Мрежа на вропейските информационни центрове в България

Cеминар за търсещи реализация в Европа-27.09.2012

27 септември 2012

Cеминар за търсещи реализация в Европа-27.09.2012

На 27.09.2012 Европейският информационен център „Европа директно” в град Смолян съвместно с EURES съветника за Южен централен район организираха семинар за търсещи работа в Европейския съюз, предимно безработни лица, селектирани и поканени от Бюро по труда Смолян.
Семинарът включваше теми като представяне на мрежите EURES и Europe direct в помощ на работещите и живеещи в ЕС български граждани, лекция за подготовката и явяване на интервю, начините за търсене на работа и предпазване от некоректни работодатели и други. В рамките на семинара, беше включена и презентация на инициативата Europass, както и други теми от дейността на Центъра за развитие на човешките ресурси, подходящи за целевата група на семинара.

Надежда Митева – директор на центъра Европа директно представи европейската информационна мрежа в помощ на гражданите Europe direct и инициативата на ЕК „Вашата Европа”.
Даниела Пирянкаова – EURES съветник за Южен централен регион – говори за възможностите за реализация в чужбина и направи презентация на сайта на EURES за търсене на работа в чужбина.
Представител на Центъра за развитие на човешките ресурси, представи Europass документите, които отварят вратите за учене и работа в Европа..

Семинара се проведе в хотел Кипарис алфа, продължи от 10.00 до 16.00 часа и беше посетен от над двадесет лица, с интерес към темата.


Още снимки може да разгледате тук.

Източник на информация: Европа Директно Смолян